Festa de la Ciència 2008

R. ToranLloc: Parc de la Ciutadella

Espais: Passeig dels Til·lers i edificis del Museu de  Ciències Naturals i Hivernacle

Dates: 7-8 de juny de 2008

Horari: Dissabte d’11 a 24 h, i Diumenge d’11 a 15 h

 

Al llarg de tots dos dies es podran seguir tallers sobre diferents temes a diferents espais de la festa, donant així protagonisme a l’experimentació directa del públic (VEURE MÉS DETALLS A WWW.BCN.CAT/CULTURA/FESTACIENCIA).

 

Alguns detalls…

 

A LA ZONA WIFI

• Festa de la ciència TV.

Dissabte al llarg del dia Els nois i noies del projecte “Investiga la investigació” se sumen a la cita per transmetre, en viu i en directe, l’esdeveniment. Es tracta d’alumnes de diversos instituts de Catalunya que fan de joves reporters i reporteres: realitzaran entrevistes i  reportatges de tot allò interessant que passa a la festa. El resultat es transmetrà, en temps real, per Internet creant així un ‘canal de TV’ d’àmplia difusió que es podrà seguir des del propi Parc de la Ciutadella i a través de la seva plataforma web www.investigalainvestigacio.cat i es podrà seguir al Parc.

 

• Cedeix el teu ordinador a la ciència! Demostracions dissabte i diumenge

Computació distribuïda

Mentre no l’utilitzeu, el vostre ordenador pot contribuir a fer càlcul complexes per a investigacions científiques relacionades amb el clima, la genètica, les malalties tropicals, els números prims o fins hi tot la cerca de vida extraterrestre. Durant tot el dia tindrem un espai d’assessorament especialitzat conduït per BOINC Catalunya on podreu connectar-vos a aquest “superordinador” format per una gran xarxa mundial. Si porteu el vostre ordinador o una memòria USB, us podreu descarregar el programa i, a partir d’aquí, podreu triar un projecte científic. Estareu contribuint a algun gran descobriment científic i a més sereu els primers a assabentar-vos-en.

Espai conduït per  BOINC Catalunya

 

• Un viatge pels sentits. Recorregut dissabte i diumenge

Les il·lusions visuals tenen quelcom d’enigmàtic i són un bon recurs per mostrar com la percepció que tenim del món és una construcció de la nostra ment. Aquest recorregut desperta la curiositat per entendre per què hi veiem com hi veiem a través de diferents il•lusions visuals que exploren la brillantor, el color, la grandària… i, a més, es pot experimentar sobre la visió perifèrica, la perspectiva i el poder suggeridor de les olors. A càrrec de la UAB i Pendulum.

I també, diversos espectacles i demostracions que conjuguen la percepció, les matemàtiques, la química i la màgia.

 

• Les microxerrades. Dissabte i diumenge al llarg del dia

En tan sols vint minuts, més de 25 investigadors intenten explicar l’imprescindible sobre temes com: els meteorits i l’origen de la vida; què configura l’ésser humà; el comportament de les onades dels oceans; el genoma i l’evolució; el canvi climàtic i la salut; la creació de vida artificial; la geometria amagada dels quadres; la realitat augmentada; com perceben els nadons les diferents llengües…

 

• CaboSanRoque centrifugant. Espectacle el dissabte a les 16 i a les 18.45 h

A CaboSanRoque converteixen les màquines més quotidianes en instruments gairebé impossibles a partir dels quals es crea música. Aquest concert té com a protagonista una rentadora polifònica a cadena de bicicleta que ‘interpreta’ les peces de roba que renta en funció

del teixit, del color, de les gotes de suor i la brutícia… Són els músics els encarregats de transformar els sorolls que la màquina genera en seqüències musicals suggerents i úniques. A càrrec de CaboSanRoque

 

• Barcelona sota les aigües: aigua, ciència i cinema. Projecció comentada dissabte a la nit, a partir de les 21.30 h

Podria el desglaç dels casquets polars inundar tota la superfície de la Terra com passa a la pel·lícula Waterworld? Tindrà Madrid sortida al mar en convertir el riu Manzanares en un Canal de Suez com es proposa a Madrid en el año 2000? Què hi ha darrera els monstres que habiten als llacs, com Nessie o el monstre de Banyoles? Es cert que hi ha continents desapareguts com l’Atlàntida? Aquestes són algunes qüestions que es poden plantejar en veure algunes obres de ficció on l’aigua juga un paper fonamental. A càrrec de Manuel Moreno.

Universitat Politècnica de Catalunya

 

Música Fractal. Espectacle audiovisual la nit de dissabte, 22 h

Un espectacle diferent, que combina música i imatges generades a partir del model de les fractals.

 

La realitat augmentada i Raw. Espai permanent i espectacle la nit de dissabte, 22.30 h

Un laboratori d’I+D+i dedicat a la creació de continguts multimèdia i un col·lectiu multidisciplinari treballen sobre la relació entre l’art i les noves tecnologies. A la seva instal·lació es poden seguir demostracions sobre les aplicacions de la realitat augmentada com ara:

– La guitarra virtual

– Instrument – bola (visió artificial)

– El pèndol de la Wi

– La caixa de música (leds)

– L’ipod

– Pastilles de contacte (instrument – tronc, màstil gegant de guitarra)

 

I com a peça central de la nit, el concert performance multimèdia RAW, al que convergeixen música, dansa, vídeo i sistemes tecnològics en un únic espai escènic.

A càrrec de Col·lectiu Anatomic i Emotique.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: