Barcelona es convertirà al juliol en la capital europea de la ciència

Font: ANTONIO MADRIDEJOS. BARCELONA. El Periódico de Catalunya. http://www.elperiodico.cat 23/06/2008

Barcelona s’omplirà de ciència en un sentit molt ampli amb motiu del tercer Euroscience Open Forum (ESOF), una multitudinària iniciativa d’àmbit continental que se celebrarà a La Fira, entre el 18 i el 22 de juliol. Resulta difícil definir què és ESOF perquè no és un congrés d’una disciplina especialitzada, ni una fira dedicada a la transferència de tecnologia, ni un festival per a tots els públics, però sí que compta amb una mica de tot. El que millor s’ajusta és potser el vessant de fòrum de debat per posar en contacte tots els que tenen alguna cosa a dir o aprendre sobre ciència, des dels joves investigadors fins als empresaris desitjosos de millorar el seu R+D i els polítics que assumeixen la gestió dels diners públics.

Segons les previsions de l’organització, l’ESOF reunirà 3.000 investigadors de tots els àmbits, una gran part estrangers, cosa que constitueix la reunió científica d’àmbit pluridisciplinar més gran a Europa. L’última edició, que es va celebrar a Munic el 2006, va comptar a més amb uns 30.000 visitants no acreditats, una xifra que els organitzadors estan segurs de superar tenint en compte la dimensió de Barcelona i l’atractiu programa. L’ESOF està organitzat conjuntament per Euroscience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i compta amb el suport de la Comissió Europea, el Govern espanyol, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i altres institucions.

 

LES ACTIVITATS

Té tres eixos essencials. Primer, un programa científic d’accés restringit basat en conferències i debats pluridisciplinaris (Ment humana i comportament, Ciència i art, Gran i petit, Detecció precoç, Dietes, Seguretat energètica i Comunicació de la ciència, entre altres). Després hi ha un capítol per al desenvolupament professional de joves investigadors (menys de 35 anys) que, entre altres atractius, els ofereix la possibilitat de reunir-se i compartir experiències amb científics consagrats –el nom ho diu tot: Tapas with the Prof–. Finalment, el tercer pilar, que és a l’aire lliure, gratuït i per a tots els públics, el formen 70 exposicions i activitats estructurades en cinc capítols: Ment humana, Cos humà, Planeta Terra, Matèria i univers i Descobrir la ciència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: