NIT DE CREACIONISME ALS SOPARS AMB ESTRELLES DE L’OBSERVATORI FABRA

La 5a edició dels Sopars amb estrelles de l’Observatori Fabra ens apropa a la Lluna

Barcelona, 7 de juliol de 2008. Els Sopars amb Estrelles de l’Observatori Fabra comptaran amb la presència, el proper divendres 11 de juliol, de l’actor Jordi Martínez i de Juli Peretó, secretari de la International Society for the Study of the Origin of Life (ISSOL-The International Astrobiology Society). Tots dos dialogaran sobre la possibilitat de que Déu pugui creure en la ciència.

Els Sopars amb estrelles tenen com a objectiu proposar una fórmula alternativa per apropar la ciència al públic general. La fórmula consisteix a sumar gastronomia i coneixement en un espai singular amb la presència d’investigadors que participen directament de les recerques que són actualitat internacional i què, per aquest mateix motiu, més incidència tenen a nivell social, científic i econòmic. La recepta s’amplia enguany amb la presència d’una personalitat del món de les arts escèniques en un diàleg que té com a objectiu traslladar aquelles preguntes que sovint ens formulem però de les que no sempre obtenim resposta. L’intercanvi entre el científic i l’artista pot facilitar aquesta mena de comunicació.

Els Sopars amb Estrelles de l’Observatori Fabra (Ctra. De Vallvidrera, Camí de l’Observatori, s/n, Barcelona), que obren les seves portes a diari fins el proper 20 de setembre, és una iniciativa de Montsignis en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. La llibreria-restaurant Laie és la responsable de l’oferta gastronòmica.

Agenda de la setmana (del 8 al 14 de juliol)

Diàleg (divendres 11 de juliol)

Creu Déu en la ciència? Jordi Martínez, actor, i Juli Peretó, secretari de la International Society for the Study of the Origin of Life (ISSOL-The International Astrobiology Society) i professor titular de l’àrea de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València.

Ciència i religió no són, necessàriament, dos móns antagònics. Per a molts científics, les seves creences no suposen un impediment per al desenvolupament d’una recerca de qualitat, sigui quina sigui la branca del coneixement en què s’hagin especialitzat. No obstant això, determinades posicions religioses han progressat darrerament a l’empara d’una interpretació de la fe que qüestiona la validesa del coneixement científic. El creacionisme, el disseny intel·ligent i l’evolució segons Darwin, han entrat en col·lisió per aquest motiu. L’actor Jordi Martínez i el bioquímic Juli Peretó, reinterpreten per al públic aquest debat.

Xerrades astronòmiques, amb Antonio Bernal

* 08/07/2008: Quantes estrelles veiem al cel?
* 09/07/2008: Tres instruments en un
* 10/07/2008: Van anar a la Lluna?
* 12/07/2008: Un estel l’acompanya
* 13/07/2008: La Lluna és un saltamartí
* 14/07/2008: Mars de la Lluna
____________________________________
Lloc: Observatori Fabra (Ctra. De Vallvidrera, Camí de l’Observatori, s/n, Barcelona)
Data: setmana del 8 al 14 de juliol
Hora: a partir de les 21.00 h.
Assistència: reserva prèvia al telèfon 902 10 92 30 de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h.
Preu de l’activitat: 65€ (conferència, sopar, visita a les instal·lacions i observació amb el telescopi)

Més informació (premsa):

Paula Llavina Rubio
Tel. 93 847 95 08 / 671 22 84 73
paulallavina@observatorifabra.com
http://www.observatorifabra.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: