El PCB organitza debats i tallers a l’ESOF 2008 per apropar la recerca al públic

El Parc Científic de Barcelona (PCB) vol aprofitar la celebració de l’Euroscience Open Forum 2008 a Barcelona
(ESOF2008), per apropar el món de la recerca al públic. Per això, i seguint la línia del seu programa de difusió de la Ciència “Recerca en Societat” ( http://www.pcb.ub.es/recercaensocietat ), ha organitzat un conjunt d’activitats que pretenen fomentar el debat i la participació dels ciutadans. També comptarà amb un estand propi (nº 62) -ubicat a la zona d’exposicions-, on es facilitarà informació sobre el PCB i la Universitat de Barcelona.

Aquestes activitats s’oferiran de forma gratuïta diàriament en sessions programades, i són: Un taller d’experiments, que porta com a títol “Fes Recerca! Com es desenvolupen els fàrmacs?”, on els assistents podran conèixer de la mà dels propis investigadors quines són les fases que segueix el procés de desenvolupament d’un nou medicament fins que arriba al mercat, i dur a terme alguns dels experiments que s’estan fent per trobar noves teràpies que permetin tractar malalties neurodegeneratives, com ara el Parkinson i l’esquizofrènia. Dinamitzarà l’activitat la investigadora de la Unitat de Química Combinatòria del PCB Anabel Molero. Horari sessions: 18 de juliol, 14.30h; 19 de juliol: 10.00h; 20 de juliol: 12.30h; 21 de juliol: 10.00h.

L’altra proposta és un debat interactiu mitjançant un joc de cartes basat en el projecte europeu anomenat DECIDE (www.playdecide.org), que té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’opinions i la discussió social entorn els aspectes ètics, legals i socioeconomics que plantegen les ciències emergents. El tema escollit són les nanotecnologies, les seves aplicacions i el seu impacte a la nostra vida quotidiana. A través d’aquests debats es vol conèixer també què en pensen i què preocupa als ciutadans respecte als últims avenços científics i tecnològics.

Moderaren aquests debats: Rosina Malagrida, directora de Comunicació del Parc Científic de Barcelona; Anna Calderer, coordinadora de les activitats de difusió de la ciència del Parc Científic de Barcelona; Aitor Aguirre, investigador de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, i Itziar Lecuona, investigadora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, ubicat al PCB. Horari sessions: 19 de juliol:16.20h i 18.00h; 21 de juliol: 16 h.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: