2.000 persones faran levitar el vaixell de paper més gran conegut al món el dijous 17 de juliol a Barcelona

El dijous 17 de juliol (de 17.00 i fins a les 21.30 h al Passeig de Lluís Companys de Barcelona -Arc de Triomf) es durà a terme la primera activitat externa d’ESOF2008, EuroScience Open Forum de Barcelona, una espectacular degustació inaugural prèvia del programa per al gran públic d’ESOF denominada El somni d’Arquimedes. Aquest gran experiment científic de masses, ideat pel físic divulgatiu Dani Jiménez Albiac, consisteix en la construcció del vaixell de paper més gran conegut al món per després fer-lo levitar tot aplicant el principi d’Arquimedes.

Un gegantí full de paper de 200 m2, 20 membres de l’organització, fins a 2.000 assistents que lligaran al vaixell el mateix nombre de globus d’heli (gas inofensiu) i 40.000 litres d’aquest gas, menys dens que l’aire, faran possible aixecar-lo al costat de l’Arc de Triomf, com l’aigua aixeca, per exemple, el suro, menys dens que el líquid element, segons el principi d’Arquimedes. El vaixell pujarà 15 metres i pesarà 40 quilograms. L’assistència de públic és lliure i gratuïta.

Al mateix recinte es podrà participar lliurement en un taller sobre nàutica organitzat per la Barcelona World Race: Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona/Consorci El Far i a l’espectacle teatral El somni de volar, creat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

ESOF2008, EuroScience Open Forum, organitzat per EuroScience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), se celebrarà a Barcelona (Recinte Firal Montjuïc 1. Palau de Congressos) del 18 al 22 de juliol, reunirà més de 3.000 científics de totes les disciplines, polítics, periodistes i empresaris. A ells s’afegiran 20.000 visitants previstos per a 71 exposicions i actes públics gratuïts per al públic general.

LLOC: Passeig de Lluís Companys de Barcelona (a l’Arc de Triomf).
DATA: dijous 17 de juliol de 2008.

Anuncis

3 Respostes to “2.000 persones faran levitar el vaixell de paper més gran conegut al món el dijous 17 de juliol a Barcelona”

 1. Ferran Says:

  Divendres tarda, abans d’anar a veure A Disappering Number vaig pasar per la part pùblica del ESOF2008. Va ser descoratxador: a més de no haver-hi gens de públic, els stands estaven desangelats. En alguna planta només ni havia dos i es veia tot buit, com carpes al desert.
  Suposo que les sessions científiques estran millor, perquè els que s’han gastat 300 euros en l’acreditació hi aniran, però, la part pùblica, ja et dic: un desastre!
  Per cert, m’agradaria tenir el text de la conferéncia (que deu estar començant ara mateix) de Marcus du Sautoy. Saps com es pot aconseguir?

 2. scicom Says:

  Hola Ferran,

  Possiblement t’ho passarà en Michael Kessler. Et passo les seves dades:
  Michael Kessler
  Media Relations
  ESOF 2008
  Tel. +34 655 792 699
  prensa@esof2008.org;
  http://www.esof2008.org


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: