El Parlament tindrà un consell assessor sobre ciència i tecnologia

Divendres, 18 de juliol de 2008. Palau del Parlament.

El Parlament es dotarà d’un consell assessor sobre ciència i tecnologia en què participaran membres de la cambra i representants d’institucions, centres i organismes científics i tècnics. Així ho ha anunciat avui el president, Ernest Benach, en el marc de la recepció a una delegació de l’European Parliamentary Technology Assessment (EPTA), una xarxa europea d’entitats que assessoren els parlaments dels seus països en ciència i tecnologia els representants de la qual són aquests dies a Barcelona amb motiu de la tercera edició de l’Euroscience Open Forum, organitzat per l’Euroscience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que és membre d’aquesta xarxa com a entitat assessora de la cambra en aquesta matèria.

En l’acte hi han participat Jan Staman, director de l’EPTA; Joan Comella, director de l’FCRI, i Said El-Khadraoui, del Science and Technology Options Assessment (STOA), organisme encarregat d’assessorar el Parlament Europeu i membre també de la xarxa EPTA.

El president ha destacat que el Parlament sempre ha mostrat “interès i sensibilitat” per les qüestions científiques i tècniques i que “ha col·laborat amb diverses institucions d’investigació o de divulgació de la ciència i la tecnologia”. “Ara el que cal és fer un pas més per posar-nos a l’alçada dels nous temps”, ha afegit, amb referència al nou consell assessor que tindrà el Parlament. Segons que ha explicat, aquest nou òrgan, ja aprovat, es constituirà el setembre, i entre els membres que en formaran part hi haurà l’FCRI, l’Institut d’Estudis Catalans, les universitats catalanes i el Consell Català de Comunicació Científica.

Staman ha posat en relleu que la ciència, la tecnologia i la innovació cada vegada prenen més importància a Europa, “i no tan sols en l’àmbit nacional o europeu, sinó també a les regions”, on “cal implicar la ciutadania perquè hi participi”. També ha subratllat la relació entre els avenços tecnològics i el benestar social i econòmic, i ha afirmat que l’objectiu de l’EPTA és “seguir noves tendències, compartir resultats i donar-los una dimensió europea”. Finalment, ha expressat la plena voluntat de col·laboració amb el Parlament.

Per la seva banda, Joan Comella ha explicat l’activitat que du a terme l’FCRI, i ha destacat la importància que l’Euroscience Open Forum es faci a Barcelona. A més, s’ha referit especialment a la col·lecció d’informes científics adreçats a la presa de decisions (col·lecció ICPDE) que ha posat en marxa la Fundació i que s’ha iniciat amb l’edició i traducció al català de l’informe “Avaluació tecnològica de les tecnologies convergents”,
elaborat per l’STOA. Said El-Khadraoui ha exposat els continguts d’aquest informe i n’ha lliurat un exemplar al president.

http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE04/IE0404?p_format=D&p_id=15856099&p_pagina=

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: