Premi a la metodologia docent més original per al grup GIBAF de la Facultat de Farmàcia (UB)

Fer servir la Viquipèdia com a eina d’avaluació docent en l’aprenentatge col·laboratiu en ciències farmacèutiques és l’objectiu de Viquiprojecte: Plantes medicinals, un treball del Grup d’Innovació Docent en Botànica Aplicada a Ciències Farmacèutiques (GIBAF) de la UB, distingit ara amb el Premi EDUSFARM 2008 a la metodologia docent més original i innovadora. El premi, atorgat durant el II Congrés Internacional d’Educació Superior en Ciències Farmacèutiques aquest més de juliol a Santiago de Compostel·la, és un reconeixement a l’impuls de la UB en el camp de la innovació docent de qualitat en el marc universitari.

El treball premiat és una iniciativa del grup d’innovació docent consolidat GIBAF, coordinat pel professor Joan Simon del Departament de Productes Naturals, Biologia Vegetal i Edafologia. La iniciativa docent, en la qual han participat 250 estudiants de l’assignatura de Botànica Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia, ha estat finançada per la UB i el Vicerectorat de Política Docent dins el Projecte d’innovació docent UB «Aprenentatge col·laboratiu en el nou entorn Moodle (2006PID-UB/11).

El GIBAF ha participat en múltiples iniciatives d’innovació i de millora de la qualitat de la docència teòrica i pràctica promogudes des de la UB. El marc concret de l’activitat dels integrants del grup –l’àrea de Botànica adscrita la Facultat de Farmàcia de la UB– ha permès d’aplicar i avaluar les propostes del grup d’innovació en el context de dos ensenyaments, Farmàcia i Ciència i Tecnologia dels Aliments. Com a grup d’innovació docent reconegut, GIBAF ha impulsat diferents àrees d’actuació en l’àmbit d’ensenyaments consolidats (adaptació de continguts, estratègies docents, avaluació del nou perfil d’estudiants, etc.), evolució de l’activitat docent, nous ensenyaments (programes oficials de postgrau, nous ensenyaments, etc.), implementació i explotació dels recursos de les TIC, etc.

Grup d’innovació docent GIBAF: http://www.ub.edu/botanica/GIBAF/index.htm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: