Avui al Quèquicom

Avui dimecres a les 21.30 al Canal 33, s’emeteix: “Ciència a la platja”

Un passeig a ran de mar amb la mirada del naturalista. El biòleg Pere Renom explica com trobar i identificar exemplars de plantes i animals que qualsevol banyista te davant dels ulls però no sap reconèixer. Marc Boada, el presentador del programa explica, a més, perquè desapareix periòdicament la sorra del Maresme. Per últim, es descobreixen el secrets del patí de vela català, l’únic veler que es governa sense timó.

———————————————————-
La setmana vinent, al Què Qui Com: 08/oct/08

TER, un riu a domicili
Nou de cada 10 catalans rep aigua del Ter a casa seva

Prop de 6 milions de catalans al llarg del curs d’aquest riu i, sobretot, de l’àrea metropolitana reben aigua del Ter, sovint barrejada amb la del Llobregat. El reporter del programa Miquel Piris és un d’aquests ciutadans. En aquest capítol comença un viatge a través d’una aixeta de casa seva per descobrir d’on ve, què li ha passat pel camí i com han tractat l’aigua que li arriba. El biòleg del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, Marc Ordeix, l’acompanya en aquest viatge per ensenyar-li a valorar la qualitat de l’aigua del Ter al llarg del seu recorregut. A Osona, els nitrats que provenen de la ramaderia són un dels contaminants que més afecten el Ter. A Vic, Ordeix presenta alguns dels milions de treballadors de la depuradora d’aquesta població que es dediquen a netejar l’aigua. El viatge continua fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí, on cada any arriben menys angules. Al plató laboratori del programa, el presentador, Marc Boada, explica la història d’aquests peixos que, després d’haver fet un viatge de més de 5.000 quilòmetres, arriben des del Carib per remuntar el riu Ter.
El Ter és el riu català que té una captació més gran d’aigua: des del 1959 més del 50% del seu cabal acaba lluny de la seva llera.
www.tvcatalunya.cat
www.edu3.cat/Edu3tv/Cerca?p_cp=1&p_ex=quequicom&x=18&y=9 
(“Quèquicom” , dimecres al 33 a les 21:30)

Anuncis
Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , . Leave a Comment »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: