EXPERIMENTS PER A TOTHOM AL PCB

El Parc Científic de Barcelona i Caixa Catalunya conviden el públic a fer recerca

Barcelona, 23 d’octubre de 2008.- Aquesta setmana es posa en marxa la tercera edició de “Fes Recerca!”, un cicle de tallers oberts organitzats pel Parc Científic de Barcelona (PCB) i Caixa Catalunya en què els assistents poden fer alguns dels experiments que actualment es duen a terme als laboratoris del PCB.

L’activitat és gratuïta i tindrà lloc a La Pedrera de Caixa Catalunya (Passeig de Gràcia, 92) tots els dissabtes, a les 11h, entre el 25 d’octubre i el 29 de novembre. Així mateix, també s’oferirà entre setmana a l’OpenLAB del PCB adreçat a la comunitat educativa. En total, 1.500 persones podran “fer d’investigadors” al llarg del nou cicle.

Es tracta d’una experiència gairebé única a la ciutat, ja que són els propis investigadors els que conviden al públic a fer experiments que formen part de la seva recerca actual, i traslladen una part del seu laboratori i dels aparells que fan servir habitualment als tallers per mostrar de forma directa la seva tasca al públic.

Aquests tallers s’emmarquen dins de la línia d’actuació de R+D+I que l’Obra Social de Caixa Catalunya manté per potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació i la modernització tecnològica, amb l’objectiu de donar un impuls necessari a aquest sector cabdal.

Es tractaran temes molt diversos: des de com s’investiga a l’autor d’un crim a partir de l’anàlisi de diverses mostres de DNA, fins a la utilitat de la mosca de la fruita per estudiar algunes malalties, com ara el càncer, així com quines són les diferents etapes del desenvolupament d’un medicament –participant en la síntesi d’un fàrmac per tractar el Parkinson–. L’elecció del taller és lliure i per participar cal fer reserva prèvia, ja que les places són limitades.

El cicle, que s’inaugura aquest dissabte a La Pedrera de Caixa Catalunya a les 11h, s’adreça especialment als joves, però està obert a tot el públic, així que es pot venir sol, amb els amics o en família per participar-hi i gaudir de l’experiència. L’activitat estarà dinamitzada per investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, la Plataforma de Química Combinatòria del PCB i la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, que, a més, oferiran també una presentació de la seva investigació.

“Fes Recerca!” forma part del programa “Recerca en Societat” del Parc Científic de Barcelona i té com a objectiu contribuir a millorar la cultura científica de la societat i fomentar vocacions científiques entre els joves estudiants.

Per a més informació i reserves: <http://www.pcb.ub.cat/fesrecerca>
www.pcb.ub.cat/fesrecerca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: