Sir Crispin Tickell analitzarà a l’IEC la teoria de l’evolució en el context global

L’expert en política científica Sir Crispin Tickell analitzarà a l’IEC la teoria de l’evolució en el context global

Conegut com «el diplomàtic verd», fou assessor de Margaret Thatcher i John Major i és l’autor d’un dels primers llibres que va alertar sobre els perills del canvi climàtic

L’expert en política científica internacional, Sir Crispin Tickell <http://www.iec.cat/gc/digitalAssets/13945_CVTickell.pdf> , oferirà la conferència «The theory of evolution: 150 years afterwards» <http://www.iec.cat/gc/digitalAssets/13971_ResumTickell.pdf> el proper dimecres, 29 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona). La conferència inaugura el cicle «Conferències Magistrals del curs 2008-2009: ciència per a la ciutadania» <http://www.iec.cat/gc/digitalAssets/13947_CM2008-2009.pdf> , que aquest any abordarà, des de diverses perspectives, la teoria de l’evolució de Charles Darwin, amb motiu del 150è aniversari de la publicació de L’origen de les espècies i del bicentenari del seu naixement. L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’IEC.

Prèviament, el mateix dimecres, 29 d’octubre, a les 11.30 del matí, se celebrarà una conferència de premsa a la Sala Puig i Cadafalch de l’IEC.

En la seva intervenció, Sir Crispin Tickell analitzarà el canvi que va suposar en el pensament humà la teoria de l’evolució per selecció natural formulada per Darwin el 1859. A més, el conferenciant descriurà les aplicacions de la metodologia de l’evolució en el context actual; un context marcat pels canvis ambientals globals a causa de l’acció de l’home. Tal com diu Sir Tickell en el pròleg de l’últim llibre de Lovelock, La venjança de la Terra (2007), «la principal diferència entre el passat i el present és que els problemes, ara, són globals».

Sir Crispin Tickell, conegut popularment com «el diplomàtic verd», és actualment el president emèrit de l’Institut del Clima a Washington i el director del Programa de Previsió de Polítiques de l’Institut James Martin per a la Ciència i la Civilització a la Universitat d’Oxford. És autor de nombroses publicacions, d’entre les quals cal destacar Climate Change and Global Affairs (1977), un dels primers llibres que alertava sobre els perills del canvi climàtic. Sir Crispin Tickell és conegut per haver situat la qüestió climàtica a primera línia de l’agenda internacional; durant el temps que va treballar a les Nacions Unides, entre 1987 i 1990, va induir les negociacions que van portar a convocar la primera convenció sobre el canvi climàtic i va ser el promotor de la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro (1992). Sir Tickell ha estat, a més, l’assessor en temes ambientals dels primers ministres britànics Margaret Thatcher i John Major.

Acte: Conferència de premsa de Sir Crispin Tickell
Data: Dimecres 29 d’octubre de 2008
Hora: 11.30 hores
Lloc: Sala Puig i Cadafalch de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona)

Anuncis

Una resposta to “Sir Crispin Tickell analitzarà a l’IEC la teoria de l’evolució en el context global”

  1. Lectora corrent Says:

    Per a qui té “por” d’assistir a una conferència o roda de premsa en anglès, cal aclarir que Sir Crispin Tickell parla –si no l’ha oblidat per falta de pràctica– un castellà força bo. Va ser uns dos o tres anys ambaixador del Regne Unit a Mèxic. I com a anècdota marginal, és un gran amant dels llibres. Ell va ser qui em va recomanar de visitar Hay-on-Wye (Y Gelli Gandryll, en gal·lès), aquell poblet en el límit entre Anglaterra i el País de Gal·les que és un paradís per als bibliòfils.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: