L’IEC apropa les teories de l’evolució als estudiants de batxillerat en una jornada de portes obertes

Barcelona, 21 de novembre de 2008. És un dels actes que organitza l’Institut per a commemorar el dos-cents aniversari del naixement de Darwin i el cent cinquanta de l’edició de L’origen de les espècies

Cent seixanta estudiants de batxillerat de diversos instituts del Barcelonès participaran en una jornada de portes obertes <http://www.iec.cat/gc/ViewPage.action?siteNodeId=929&languageId=1&contentId=6295> al voltant de la figura de Darwin i les teories de l’evolució a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47), dilluns, 24 de novembre, a partir de les deu del matí. La jornada té per objectiu acostar la ciència als joves i és una de les activitats organitzades per l’IEC per a commemorar tres aniversaris molt significatius: dos-cents anys del naixement de Darwin, cent cinquanta anys de la publicació del llibre L’origen de les espècies i dos-cents anys de la publicació del llibre Philosophie Zoologique, de Jean-Baptiste Lamarck.

Després de la recepció dels estudiants per part del president de l’IEC, Salvador Giner, el catedràtic de l’IES Martí i Pol de Cornellà de Llobregat, Agustí Camós, els donarà detalls sobre la vida de Darwin, les idees sobre la natura que predominaven a la seva època, les noves idees que va proposar i el debat que es va generar a Europa arran de la publicació de L’origen de les espècies, a més de l’acollida que va tenir a Catalunya. Tot seguit, Gustavo Llorente, de la Universitat de Barcelona, combinarà la recreació històrica amb els fets científics per a introduir els estudiants en l’època en què van sorgir les primeres teories evolucionistes de Darwin, però també de Wallace i Lamarck, que van generar una gran controvèrsia perquè contradeien el creacionisme. Finalment, Arcadi Navarro, de la Universitat Pompeu Fabra, revisarà les contribucions a l’estudi de l’evolució de l’espècie humana des de la publicació de L’origen de l’home i sobre la selecció en relació amb el sexe, el 1871, i Carmen Puche i Bego Vendrell parlaran de la divulgació científica.

Es preveu que durant el 2009 es repetiran experiències com aquesta per apropar als estudiants de secundària la ciència i, més concretament, les teories de l’evolució de Darwin.

Acte: Jornada de portes obertes de l’IEC – «Darwin a l’escola»
Data: Dilluns 24 de novembre de 2008
Hora: 10 hores
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: