Conferència de l’historiador Peter J. Bowler sobre Darwin i l’evolucionisme

Barcelona, 21/11/2008. El Seminari d’Història de la Ciència de la Universitat Pompeu Fabra ha convidat l’historiador de la biologia i expert mundial en la història de l’evolució Peter J. Bowler a impartir la conferència “Darwin: l’home i els mites”.

Aquesta conferència, que està oberta al públic i tindrà lloc el pròxim dimarts 25 de novembre, a les 17.00 hores, a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Doctor Aiguader, 88. Barcelona), s’anticipa als actes que hi haurà amb motiu de la celebració de l’Any Darwin, previst per al 2009.

En el decurs de la seva conferència, el professor Bowler posarà de manifest les moltes històries incorrectes que circulen al voltant de la vida de Darwin, l’artífex de la teoria de l’evolució, que, segons Bowler, “constitueix una de les teories científiques més importants que s’han proposat mai”, perquè té a veure amb l’origen i el lloc que l’espècie humana ocupa a l’univers.

L’Any Darwin commemorarà el 200 aniversari del naixement de l’insigne naturalista Charles Darwin, així com també el 150è aniversari de la publicació de L’origen de les espècies, una de les publicacions científiques més importants de la història de la ciència i que dóna lloc al desenvolupament de tota la biologia evolutiva contemporània.

Peter Bowler és professor d’Història de la Ciència a la Queen’s University de Belfast (Irlanda del Nord). Com a reconegut expert en el darwinisme i la teoria de l’evolució és mostra crític amb les teories científiques que defensen el creacionisme.

Entre les seves obres destaca Evolució: la història d’una idea, un text que ha esdevingut una referència dins d’aquest àmbit i que s’ha reeditat diverses vegades. Pertany a la American Association for the Advancement of Science i va presidir la British Society for the History of Science en el període 2004-2006.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: