300 JOVES ADRECEN UN MISSATGE A LES AUTORITATS EUROPEES I A LA COMUNITAT CIENTÍFICA

300 joves de tots els països de la Unió Europea es van reunir a Paris, el 27 d’Octubre del 2008, en el Museu Nacional d’Historia Natural per votar un document de recomanacions per a la construcció d’una Societat Europea del Coneixement.

Les recomanacions es van presentar el 14 de Novembre del 2008 en el Grand Palais a Mme Valérie Pécresse, Ministra de la Recerca i de l’Ensenyament Superior i M. Janez Potocônik, Comisari Europeo de la recerca.

El Comité Espanyol s’ha organitzat des de l’ “Observatori de la Difusió de la Ciència” de la Universitat Autònoma de Barcelona i està recolzat per el Ministerio Español de Ciencia e Innovación (FECYT), de la Generalitat de Catalunya (AGAUR), de la Embaixada de França i del Consulat de França a Barcelona. Un grup de 15 joves, d’entre 15 i 25 anys, que són una mostra representativa de la nostra diversitat cultural i social, ha aportat propostes obtingudes mitjançant un procés previ d’àmplia participació.
 
El text de les recomanacions, fruit de sis mesos de treball de grups de joves, s’emmarca en un procés d’anàlisi crític de l’Estratègia de Lisboa, votada el 2001 pels Estats membres i aspirants a la construcció en l’escala comunitària de “L’economia del coneixement més competitiva i més dinàmica del món, d’aquí al 2010, capaç d’un desenvolupament econòmic sostenible, acompanyat d’una millora quantitativa i qualitativa del treball i d’una major cohesió social”.

La pertinència d’aquestes recomanacions està relacionada amb l’experiència dels joves: joves universitaris, estudiants d’instituts, aturats, treballadors i joves amb poques oportunitats o grans dificultats.
 
Més informació: 

http://www.odc.cat/UserFiles/ODC/file/DEFINITIVE_DOCUMENT_ES.pdf

http://www.odc.cat/projectes/presents.aspx#p3

http://www.youthsciencesociety.eu/en/projet.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: