CAFÈ CIENTÍFIC: Addicte? Tranquil, que jo controlo!

On està el límit entre el consum controlat i l’addicció? Què li passa al meu cervell quan prenc drogues? Per què prendre drogues és dolent si em fa sentir tan bé? Hi ha una predisposició genètica per a l’addicció? Puc prendre drogues “controlant”?

El col·lectiu Science meets Society amb el suport del Centre de Regulació Genòmica torna amb un nou cafè científic. Aquesta vegada, l’alcohol i les drogues seran l’objecte del debat entre els investigadors convidats i el públic assistent.

L’alcohol està molt present i acceptat en la nostra cultura i el consum d’altres drogues també és força popular entre col·lectius més joves. Tothom coneix els efectes negatius del consum de drogues, però ningú no s’imagina fins a quin punt en podem arribar a ser dependents. Les aportacions dels nostres experts ens ajudaran a aclarir dubtes sobre les addicions i aportaran informació al debat.

Els convidats seran:
Sílvia Mondón. Psiquiatra de la Unitat d’Alcohologia del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic.

Rafael Maldonado. Investigador de Neurofarmacologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Dia i hora: dilluns, 19 de gener, 19.30 h
Lloc: Bar del Convent
Plaça de l’Acadèmia, s/n – 08003 Barcelona (Centre Cívic Sant Agustí)
AFORAMENT LIMITAT A 80 PERSONES

SCIENCE MEETS SOCIETY
El grup “Science meets Society – SmS” organitza un nou cicle de cafès científics gràcies al suport del Centre de Regulació Genòmica. Aquest grup d’estudiants de doctorat i postdocs han estat els artífexs d’aquesta iniciativa que va començar el mes de maig i que té assegurada la continuitat al llarg d’aquest 2009. Amb aquesta proposta, el grup de joves investigadors pretén acostar a la societat els avenços de la ciència donant a conèixer la seva feina i oferint un espai de diàleg entre científics i no científics.

Els dos cicles de cafès científics organitzats el 2008 van tenir una  molt bona acollida per part dels més de 200 participants i, esperem que els cicles del 2009 siguin tan o més enriquidors i participatius.

Per a més informació: Laia Cendrós, Dept. Comunicació & RRPP, Centre de Regulació Genòmica (CRG), Dr. Aiguader, 88 – Edif. PRBB, 08003 Barcelona, Tel. 93 316 02 37, comunicacio@crg.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: