Exposició: “Explorant els inicis de l’Univers. El CERN, l’LHC i la física de partícules”

“Explorant els inicis de l’Univers. El CERN, l’LHC i la física de partícules” és la nova exposició que organitza el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Inauguració: divendres, 30 de gener de 2009

El mNACTEC organitza aquesta exposició dins del programa “El mNACTEC com a aparador dels experiments del CERN” finançat per la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología). L’exposició s’ha portat a terme gràcies a l’assessorament d’un equip multidisciplinari de científics que treballen al CERN i d’investigadors d’altres camps relacionats amb la UB, la UAB i la UPC.

L’exposició -organitzada pel mNACTEC- pretén acostar la física de partícules i l’origen de l’Univers al gran públic, explicant-ne els experiments de recerca que s’estan duent a terme al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN). La recreació a mida real del túnel subterrani n’és un dels elements principals de l’exposició i el seu objecte vertebrador. L’exposició compta d’objectes històrics que han format part d’altres experiments realitzats al CERN: la cavitat de radiofreqüència, el detector BCAL cessió de l’IFAE de la UB, el detector de traces segment del LED: TPC cessió de la UB i les maquetes ATLAS i LHCb finançades per la FECYT. La mostra s’ha realitzat amb material reciclable, lleuger i fàcil de desmuntar, per itinerar-la pels museus del Sistema Territorial del mNACTEC o cedir-la a institucions.

L’exposició romandrà oberta fins al 31 de gener de 2010, de dimarts a divendres de 10 a 19 hores; dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores. Juliol i agost de dimarts a diumenges de 10 a 14.30 hores.

Àrea de Difusió i Exposicions

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

 <http://www.mnactec.cat/> i  http://www.cern.ch

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: