Exposició «Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència», per l’IEC i la Universitat de València

L’IEC i la Universitat de València inauguren l’exposició «Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència»

La mostra, que estarà a València fins el 15 de setembre, es podrà veure a la seu de l’Institut la propera tardor.

Amb motiu de la celebració del bicentenari del naixement de Charles Darwin, la Universitat de València i l’Institut d’Estudis Catalans inauguren aquest divendres, 20 de febrer, a les set del vespre, l’exposició «Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència» al Palau de Cerveró, seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, a València. La inauguració serà a càrrec del president de l’IEC, Salvador Giner, i el rector de la Universitat de València, Francisco Tomàs. L’exposició és el resultat del projecte de recerca Darwin2009.cat de l’Institut d’Estudis Catalans, coordinat pel membre de la Secció de Ciències Biològiques Juli Peretó, amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el patrocini de la FECYT i de la CAM.

L’objectiu de «Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència» és acostar al públic la figura i l’obra de Charles Darwin, probablement el naturalista més destacat i influent de tots els temps. L’exposició inclou, a més dels plafons explicatius, gran quantitat de material original com, per exemple, una selecció dels llibres tresorejats pels professors darwinistes de la Universitat de València i que ara formen part de la seva biblioteca històrico-mèdica. També destaca el documental Darwin a València, que es projectarà de manera contínua com a complement de l’exhibició. Els directors científics de la mostra són Víctor Navarro, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València, i Jesús Ignasi Català, professor d’Història de la Ciència de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

«Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència», que romandrà a València fins al 15 de setembre, arribarà a Barcelona la propera tardor i es pot visitar virtualment a través del portal www.darwin2009.cat, consultable a partir de demà (provisionalment, es pot visitar en el següent enllaç: www.uv.es/cdciencia/darwin).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: