Borses per a periodistes pel 20‏09 Lindau Meetings

Per tercer any, l’European Union of Journalist’s Associations (EUSJA) ofereix a periodistes membres de les entitats que la integren (l’ACCC n’és una) la possibilitat d’assistir a la tradicional trobada anual entre científics guardonats amb el premi Nobel i un quants centenars d’estudiants i joves investigadors. Aquests encontres tenen lloc a Lindau (Alemanya), en el llac de Constança. Cada any es dediquen a una disciplina diferent i enguany correspon a la química.

Del 28 de juny al 3 de juliol de 2009, una vintena aproximadament d’investigadors guardonats amb el premi Nobel de Química conviuran uns dies a Lindau amb 500 joves estudiants i investigadors de tot el món. Entre els científics que hi intervendran hi ha Roger Y. Tsien i Martin Chalfie (premis Nobel de Química 2008 –compartit amb Osamu Shimomura) pels seus treballs en la proteïna de fluorescència verda) i Paul Crutzen (premi Nobel de Química 1995 –compartit amb Mario J. Molina i F. Sherwood Roland– pel seu treball en relació al forat de la capa d’ozó).

El darrer dia (3 de juliol) a l’illa de Mainau se celebrarà una jornada sobre “Canvi climàtic i sostenibilitat”, en la qual intervindrà, entre d’altres, Rajendra K. Pachauri, director del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC), institució internacional que el 2007 va compartir el Premi Nobel de la Pau amb el nord-americà Al Gore.

Segons l’acord establert entre l’EUSJA i el Comitè  rganitzador de les trobades de Lindau, enguany 12 periodistes membres de l’EUSJA (a través de les associacions integrades a l’EUSJA) podran assistir-hi. Els organitzadors de la trobada cobriran les despeses d’allotjament i manutenció dels/de les periodistes que hi assisteixin a través de l’EUSJA. Les despeses del viatge a Lindau seran a càrrec dels participants.

Els i les periodistes socis de l’ACCC que tinguin interès a participar en aquestes trobades, hauran d’enviar a l’ACCC la següent informació: Nom, adreça postal i adreça-e; Un breu CV en anglès (resumit, només unes línies; no cal que sigui com per demanar feina o una subvenció)

Envieu-ho ABANS DEL 25 DE MARÇ a  secretaria-tecnica@accc.cat i presidencia@accc.cat 

Participar en alguna d’aquestes trobades és una oportunitat extraordinària per tractar directament i conversar en un ambient relaxar amb els científics de més prestigi en els diversos camps de la ciència.

Podeu trobar més informació sobre les reunions de Lindau a:

http://www.lindau-nobel.de

I el programa preliminar d’eguany:

http://lindau-nobel.de/PublicMeetingProgram.AxCMS?Meeting=275/

Informa:  Mercè Piqueras – Presidenta ACCC – www.accc.at

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: