INFORME QUIRAL 10 AÑOS. MEDICINA Y SALUD EN LA PRENSA DIARIA

PRESENTACIÓ LLIBRE: MEDICINA Y SALUD EN LA PRENSA DIARIA. INFORME QUIRAL 10 AÑOS
Gema Revuelta y Vladimir de Semir
Auditori de l´Institut d´Educació Contínua (UPF)
12 de març a les 12.30
Balmes 132-134

Per tal de reservar exemplars del llibre, es prega confirmació d´assistència
al telèfon 93 542 18 50 o directament omplint el formulari que trobareu a:
www.idec.upf.edu/enquestes/005318_mcc_form_es.htm

———————————————————-

Benvolgut amic/ benvolguda amiga:

Com saps, fa molts anys que, des de l´Observatori de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra, estem dedicant bona part dels nostres esforços a l´anàlisi i la reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la transmissió de la informació sobre salut a la societat. Fruit d´aquesta reflexió i de l´esforç de moltes persones, el llibre Medicina y salud en la prensa diaria. Informe Quiral 10 años reuneix els resultats de l´anàlisi de gairebé 90.000 textos relatius a informació de salut publicats entre 1997 i 2006 als cinc diaris de més difusió de l´estat espanyol. Després d´una anàlisi descriptiva, l´obra aprofundeix en algunes qüestions que han estat decisives al llarg del decenni, com ara l´impacte de l´expansió d´Internet en la cobertura periodística de la salut, la influencia dels mitjans en les polítiques sanitàries, la perspectiva de gènere en qüestions de salut a la premsa, l´evolució de les seccions especialitzades en el conjunt d´aquests diaris o la transmissió d´informació en clau d´humor. Els sis últims capítols del llibre estan destinats a l´anàlisi de casos. En ells podrem veure, per exemple, com la premsa ha recollit, des de la seva perspectiva, una bona part de la història més recent de les biotecnologies en el camp de la salut (les promeses, les crítiques, el paper dels científics i els diferents actors, la utilització dels recursos del llenguatge, etc.). Aprofundim també en el paper de la premsa en els canvis socials envers el tabac i la seva regulació. O en quina ha estat l´evolució en la informació sobre determinades malalties, com ara la sida, el càncer o l´anorèxia.

El projecte Quiral és una iniciativa conjunta de l´Observatori de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Vila Casas. L´edició del llibre que recull els resultats de 10 anys d´anàlisi ha estat possible gràcies a l´ajut de l´Institut Novartis de Comunicació Biomèdica.

La presentació pública d´aquest llibre, que tindrà lloc en el marc de la XIV edició del Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (IDEC-UPF), és molt important per a nosaltres, els autors, coordinadors de les edicions anuals, investigadors i assessors que han col·laborat en el projecte, un total de més de 60 persones. Per aquest motiu volem compartir amb tu aquest moment i lliurar-te personalment un exemplar de l´obra. Seria per a nosaltres un plaer poder comptar amb la teva presència a la presentació del llibre, què tindrà lloc el proper dia 12 de març a les 12.30 a l´auditori de l´Institut d´Educació Continua de la Universitat Pompeu Fabra (C/ Balmes 132-134).

Vladimir de Semir i Gema Revuelta

Per tal de reservar exemplars del llibre, es prega confirmació d´assistència
al telèfon 93 542 18 50 o directament omplint el formulari que trobareu a:
www.idec.upf.edu/enquestes/005318_mcc_form_es.htm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: