S’inaugura a l’IEC una exposició experimental que apropa la física a l’alumnat de secundària

En una visita guiada, experimentaran fenòmens com la levitació d’objectes i aprendran com es pot detectar un terratrèmol, entre d’altres coses

Per què brilla el sol? Com talla un raig làser? Com es poden generar energies alternatives a partir del vent o de l’aigua? Per trobar la resposta a aquestes i a moltes altres preguntes sobre el paper de la física en tot allò que ens envolta, la Societat Catalana de Física, filial de l’IEC, va ser inaugurada el 3 de març, la 2a edició de «La física és la base de tot», una exposició experimental adreçada a l’alumnat de secundària, que es podrà veure al claustre de la seu de l’Institut (carrer del Carme, 47, de Barcelona) fins al 6 de març.

L’exposició es mostrarà als joves en les visites guiades, d’una hora i mitja de durada, que se celebraran a les deu del matí, a les dotze del migdia i a les tres de la tarda. L’exposició es divideix en tres àmbits: el primer se centra en les demostracions de la física experimental clàssica i consisteix en una exposició de maquetes dels invents que han canviat la història de la física; el segon versa sobre la ciència i la tecnologia actuals i mostra una sèrie d’experiments innovadors relacionats amb les noves tecnologies i materials als quals difícilment tenen accés els centres d’ensenyament; finalment, l’àmbit de l’astronomia commemora l’Any Internacional de l’Astronomia, ja que enguany es compleixen quatre-cents anys que Galileu Galilei va utilitzar, per primer cop, un telescopi per a mirar el cel.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: