El grup de teatre del PCB interpreta la lectura dramatitzada de l’obra “After Darwin”

Barcelona, 18 de març de 2009.- Coincidint amb el 200 aniversari del naixement del naturalista anglès Charles Darwin i el 150 aniversari de la publicació del seu llibre L’origen de les espècies, el grup de teatre del Parc Científic de Barcelona (PCB) representarà demà dijous 19 de març a les 17h a l’Aula Fèlix Serratosa del PCB (Baldiri Reixac,10) una lectura dramatitzada de l’obra “After Darwin” en la seva versió original (anglès).

En la representació de l’obra – que va escriure la nord-americana afincada a Londres Timberlaker Wertenbaker– participaran Isabel Usón, Xavier Gomis-Rüth, Jesús Purroy, Xavier Carpena i Celerino Abad-Zapatero.

L’acte es d’accés lliure i ha estat impulsat per la Plataforma Automatitzada de Cristal·lografia ( PAC) del Parc Científic de Barcelona, després de la bona acollida que va tenir l’any passat la posada en escena de les converses entre el cristal·lògraf John D. Bernal i Pablo Picasso, també al PCB. En aquella ocasió es va dur a terme la lectura en versió original d’un guió de Celerino Abad-Zapatero, professor adjunt a la Universitat d’Illinois, que el va escriure a partir de les anècdotes que perduren d’aquella vetllada. “After Darwin” –publicada el 1991– ofereix en una única obra de teatre dues històries que s’entrecreuen en temps cronològics molt diferents, amb la intenció d’invitar a la reflexió sobre les relacions humanes, la interpretació del passat i el vincles entre ciència i religió. Per una banda, a l’actualitat, Millie, una directora de teatre, discuteix amb els seus actors –Ian i Tom– com interpretar dues famoses figures històriques del segle XIX: Charles Darwin i Robert Fitzroy. D’altra banda, Ian i Tom interpreten el capità Robert Fitzroy i Charles Darwin respectivament, que viatgen a bord del “Beagle”, el vaixell del capità Fitzroy, en aigües properes a les costes d’Amèrica del Sud. Els cinc anys del seu viatge estan plens de tensions personals i filosòfiques. Fitzroy, un acèrrim cristià, té fe en la inqüestionable autoritat de la Bíblia, mentre que Darwin comença a explorar una visió més radical, la seva teoria de la selecció natural. Timberlake Wertenbaker és una de les veus més interessants del teatre anglès contemporani. Va néixer el 1944 a Nova York (Estat Units), va passar la seva infància al País Basc Francès, i va estudiar als Estats Units. Va treballar com a periodista a Londres i Nova York, i com a professora de francès a Grècia abans d’aconseguir el 1984 el lloc d’escriptora-resident al Royal Court Theatre de Londres, on es va establir definitivament. Wertenbaker també és una traductora de renom. En 1991 va traduir tres obres de Sófocles per a la Royal Shakespeare Company.

Us hi esperem!

Informa:

Azucena Berea / Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals / Parc Científic de Barcelona. C/Baldiri Reixac, 10-12. 08028 Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: