Nits dels estels a Catalunya amb activitats a 35 instituts, biblioteques i centres cívics d’arreu el país del 2 al 4 d’abril

Una de les activitats previstes en la celebració de l’Any Internacional de l’Astronomia (AIA-IYA2009) són les 100 hores d’Astronomia, que tindran lloc entre avui i el 5 d’abril de 2009. L’objectiu principal d’aquest esdeveniment mundial és que el major nombre possible de persones descobreixi el cel a través d’un telescopi, tal i com va fer Galileu ara fa 400 anys.

Per tal d’assolir aquest objectiu a Catalunya, la Xarxa Catalana per a l’AIA-IYA2009, en col·laboració amb la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI), durà a terme les Nits dels estels. Aquesta activitat, a la qual participen 35 instituts i entitats similars d’arreu Catalunya, consisteix en realitzar observacions en centres d’educació secundària avui dijous 2 d’abril i divendres 3 d’abril, i en biblioteques, centres cívics o espais públics el dissabte 4 d’abril de les 21:30 a les 24 hores.

Si el temps ho permet, durant aquests dies es podrà observar la Lluna en quart creixent i el planeta Saturn, entre d’altres objectes. Per tal de que l’activitat sigui un èxit es necessita la col*laboració de tots aquells que disposin d’un telescopi, per tal que s’apropin a un centre de secundària, biblioteca o centre cívic i facilitin l’observació del cel al públic allà reunit. Els coordinadors de l’activitat s’encarregaran de posar-los en contacte amb els centres que estiguin interessats en participar en l’activitat.

Els interessats es poden inscriure a la secció de les 100 hores d’astronomia / Nits dels estels que trobareu a la plana web http://www.astronomia2009.cat, on hi figura informació detallada i un dossier amb informació de què es pot observar aquelles nits.

Informació sobre el llocs on es realitzaran observacions:

http://www.astronomia2009.cat/pub/Main/CentHores/Llistat_de_llocs_on_es_faran_les_observacions.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: