S’inaugura la 7a edició de la Fira “Recerca en Directe”

Barcelona, 7 d’abril de 2009.- Els propers 15 i 16 d’abril tindrà lloc a la Pedrera (Passeig de Gràcia, 92) la setena edició de la Fira “Recerca en Directe” que organitza el Parc Científic Barcelona (PCB) amb el suport de l’Obra Social de Caixa Catalunya i que s’inaugurarà el dia 15 a les 11h. El seu objectiu és mostrar al públic alguns dels projectes en què actualmente estan treballant investigadors de centres i instituts de recerca de Barcelona i donar a conèixer la metodologia científica. Per això, a cada estand es formula un enigma que els assistents hauran de resoldre participant en diferents activitats i experiments, utilitzant els instruments de laboratori que els mateixos científics traslladen a la Fira. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva per a grups de més de 10 persones. Els horaris de visita són de 10 a 14h i de 16 a 20h.

 

Els visitants podran emular la tasca que fa un cirurgià mitjançant un programa virtual en 3D, retrocedir 200.000 anys enrere per descubrir l’origen dels seus avantpassats, esbrinar que té a veure el sincrotró amb l’estudi d’algunes malalties, i, fins i tot, emportar-se a casa el seu ADN en un pot. Entre els centres i instituts de recerca que participen en aquesta edició s’inclouen l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sincrotró Alba, l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca Vall d’Hebron i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

 

A l’acte d’inauguració intervindran: el director de l’Obra Social de Caixa Catalunya, Miquel Perdiguer, el rector de la Universitat de Barcelona Dídac Ramírez, el director general del Parc Científic Barcelona, Fernando Albericio, el president de la Societat Catalana de Biologia, Jaume Reventós i la directora de Difusió de la Ciència del Parc Científic Barcelona, Rosina Malagrida.

 

La Fira “Recerca en Directe” s’ha dut a terme en col·laboració amb la Societat Catalana de Biologia i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i s’inclou dins el programa de divulgació de la ciència: http://www.pcb.ub.es/homePCB/live/ct/p200.asp

 

Per a més informació i reserves: www.pcb.ub.es/recercaendirecte

 

Carme Pérez

Comunicació i Relacions Institucionals

Parc Científic de Barcelona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: