1r Congrés Jove “Darwin a la Taulada”

L’Associació per a la Divulgació de l’Evolució Humana (ADES) convoca el primer congrés “Darwin a la Taulada” sobre evolució humana per a estudiants de Batxillerat. 

Barcelona, 14 d’abril de 2009

El proper 29 d’abril tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona) el primer congrés “Darwin a la Taulada” sobre l’evolució de l’Univers i l’ésser humà, organitzat per ADES, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa i l’Ajuntament de Barcelona.

El congrés s’emmarca dins de l’activitat “Darwin a la Taulada”, una iniciativa d’ADES en coordinació amb Llúria Institut Tècnic i l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona. L’activitat ha permès als alumnes treballar i endinsar-se dins de l’origen de la vida i l’evolució humana. “Darwin a la Taulada” consisteix de set blocs diferents (Darwin, del segle XIX al XXI; Origen de l’Univers i de la vida; Origen dels primats i dels hominoideus; Origen dels homínids; Origen dels humans; Origen dels humans moderns i la diversitat dels humans moderns) que han estat treballats a classe pel professor i els alumnes, amb l’ajuda d’un dossier editat per ADES, que conté la informació bàsica referent a la temàtica i diversos exercicis i problemes per treballar a classe.

Els dubtes i conclusions a què arriben els alumnes després de treballar cada unitat foren exposats en públic en una sèrie de conferències organitzades al Cosmocaixa amb professors universitaris experts en la matèria. Les xerrades permeteren als alumnes adonar-se de quins mecanismes segueix la construcció del coneixement científic i les seves limitacions. Per això, el Congrés pretén oferir al jovent la possibilitat de plantejar-se un problema científic, generar una hipòtesi per explicar-la i fer els anàlisis científics necessaris per tal d’intentar falsar la seva hipòtesi. En resum, que els estudiants de Batxillerat faran de científics i exposaran els seus resultats en un congrés davant d’altres joves científics com ells.

Durant el Congrés s’exposaran treballs inèdits aplicats al camp de astrobiologia i antropologia, com els mecanismes ecològics per explicar la coexistència entre H. habilis i H. erectus a l’Est d’Àfrica, estudis sobre morfologia cranial en H. florensiensis i el debat sobre la seva categoria taxonòmica o la vida microscòpica en una bassa de Collserola.

Més informació al web:  ttp://web.me.com/perez_perez/ICJDT/Inici.html   o enviant un correu a info@adesevol.org o adesevol@gmail.com.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: