El sistema mètric, reportatge del programa Quèquicom de TV3, guanya la primera edició del Premi Matemàtiques i Societat

L’atorga la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer de l’IEC i té per objectiu fomentar la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació

El reportatge Sistema mètric <http://www.tv3.cat/videos/214143019> , emès el 23 d’abril de 2008 en el programa Quèquicom <http://www.tv3.cat/quequicom/el_programa.html> del canal 33 de Televisió de Catalunya, és el treball guanyador de la primera edició del Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer <http://ffsb.iec.cat/> de l’IEC, la finalitat del qual és fomentar la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació. El premi, dotat de tres mil euros, es lliurarà el proper 22 d’abril a les sis de la tarda a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, en el marc de l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi de l’IEC 2009.

Sistema mètric, dirigit per Jaume Vilalta, explica d’una manera senzilla la història del metre i la relació d’aquest amb Catalunya després que, a partir de la Revolució Francesa, es decidís que la nova mesura es basaria en una fracció del meridià que passa per París i Barcelona.

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, integrada a l’IEC des del 1991, es va constituir el 1983 amb la finalitat d’estimular la recerca matemàtica mitjançant la convocatòria de premis a treballs de recerca, o ajuts per a la realització d’estudis o recerca en l’àmbit de les matemàtiques. El Premi Matemàtiques i Societat reconeix reportatges sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques produïts per un mitjà de comunicació dels territoris de parla catalana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: