X Simposium Fundació La Marató de TV3

Presentació dels avenços assolits en malalties respiratòries amb els 3,3 milions d’euros procedents dels donatius particulars a La Marató del 2003

 La taula rodona sobre el canvi climàtic i els nous virus obrirà la jornada científica

 A la jornada científica hi intervindran els investigadors que han desenvolupat els 27 projectes finançats per La Marató del 2003

La Fundació presenta el proper 30 de juny en el marc del X Simposium els resultats obtinguts pels 27 projectes de recerca sobre malalties respiratòries cròniques que es van finançar amb els fons obtinguts a La Marató del 2003.

L’acte científic, que se celebrarà a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, serà inaugurat per la consellera de Salut, Marina Geli, i pel president de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez.

La jornada s’obrirà amb la taula rodona “Què respirem? El canvi climàtic i la proliferació de nous virus”, moderada pel periodista Josep Corbella i en la qual intervindran el Dr. Eduard Monsó, president de la Societat Catalana de Pneumologia, el Dr. Josep Vaqué, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Dr. Josep Anton Capdevila, de l’Hospital de Mataró.

En el transcurs de la Jornada científica, els 27 investigadors exposaran directament els resultats assolits pels seus projectes, on es farà públic el retorn de la inversió feta pels ciutadans a través dels seus donatius durant La Marató del 2003 (adjuntem un document amb el resum de 3 dels 27 projectes finançats).

El Simposium Fundació La Marató de TV3, que enguany arriba a la seva desena edició, ha estat declarat d’Interès Sanitari per l’Institut d’Estudis de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El finançament dels projectes que es presentaran el proper dia 30 ha suposat una inversió en recerca sobre malalties respiratòries de 3.344.269 euros. Del total de projectes finançats, 19 són unitaris i 8 coordinats, fet que ha implicat el treball en xarxa de diverses institucions de recerca. Hi han treballat 37 investigadors principals, procedents de 25 centres.

CONVOCATÒRIA

Dia: 30 de juny de 2009

Hora: 9 hores

Lloc: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (Carrer Major de Can Caralleu 1-7. 08017 Barcelona)

Motiu: X Simposium Fundació La Marató de TV3

Confirmació d’assistència a l’acte: Departament de Comunicació. Fundació La Marató de TV3. Telèfon: 93 444 48 16/ mrodriguez.b@ccma.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: