LA PRIMERA EXPEDICIÓ CATALANA EN ARRIBAR AL POL SUD PRESENTA POLO SUR SIN LÍMITES, EL RELAT DE LA SEVA AVENTURA

AVUI, A LES 19 HORES A L’INSTITUT DE CIÈNCIES DEL MAR DE BARCELONA

L’Institut de Ciències del Mar (CSIC) serà l’escenari de la presentació del llibre Polo Sur Sin Límites. La capacidad de los discapacitados. A l’acte intervindran Josep Maria Gili, Director científic i educatiu de Polo Sur Sin Límites; Jordi Nadal, Director de Plataforma Editorial; Montse García, Directora de Polo Sur Sin límites i els expedicionaris Iria González-Dopeso, Jesús Noriega, Xavier Valbuena i Eric Villalón.

El llibre constitueix un relat únic de superació i esforç. Una aventura que tenia com a finalitat arribar caminant al Pol Sud geogràfic des del paral·lel 88º S on la legendària expedició d’Ernest Shackleton va haver d’abandonar fa exactament 100 anys. Aquesta és la primera expedició catalana en assolir aquest repte i la primera espanyola formada per persones amb discapacitats.

L’objectiu de la travessa era recollir mostres de gel de la zona central del Continent Blanc per analitzar per primera vegada l’impacte del món industrial sobre el que es considera l’últim reducte del planeta. Però, sobretot, l’expedició tenia com a principal fita demostrar que la incapacitat per aconseguir una cosa és, sovint, una limitació més mental que no pas física. El president de la Generalitat, José Montilla, ha escrit el pròleg del llibre.

Sobre els autors

Eric Villalón és auxiliar tècnic agropequari, tècnic esportiu d’esquí alpí, medalla d’or de la Real Orden del Mérito Deportivo, campió paralímpic d’esquí alpí en cinc ocasions, subcampió en tres i bronze en una, campió de la Copa del Món el 2004 i campió de l’absolut el mateix any. Té un 5% de visió des del seu naixement.

Xavier Valbuena és professor de ciències en una escola d’educació secundària, capitá de iot i autor de diversos curtmetratges. L’any 2000 va
perdre la cama dreta després d’un accident de moto.

Jesús Noriega és llicenciat en gestió comercial i màrketing per ESIC i actualment treballa de responsable de màrketing de producte en una
multinacional alemanya. És afeccionat a la muntanya i al mar, practica l’esquí alpí i aquàtic. Va nèixer sense la mà dreta.

Iria González-Dopeso és biòloga, practica piragüisme, natació i submarinisme entre d’altres activitats físiques. L’any 2006 va participar com a tripulant a la Tall Ship’s Race. Va perdre la cama dreta l’any 1989.

Montse García és llicenciada en Biologia, i auditora de sistemes de gestió de la prevenció. Dirigeix el projecte Zero Límits. Pateix fibromiàlgia des de fa vuit anys.

Lloc: Institut de Ciències del Mar (CSIC). Passeig Marítim de la
Barceloneta, 37-49
Data: 29 de juliol a les 19 hores

Informa: Elisabetta Broglio
– Divulgación Científica –
ICMDivulga: www.icm.csic.es/icmdivulga
REDIBAL: www.redibal.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: