Matant mosquits a Quèquicom

Ja és a http://www.quequicom.cat “Matant Mosquits”.

El mosquit és un animal dotat d’armes d’atac molt sofisticades: té visió d’infrarrojos, detector del CO2 de la respiració per localitzar les seves víctimes, sensors de temperatura per trobar les venes i un arpó que injecta anticoagulants.

Quèquicom mostra tècniques químiques i naturals per evitar-los i explica el cicle biològic del mosquit comú i del mosquit tigre.

La picada del mosquit no és tan ràpida com ens pensem, el procés d’introducció del fibló, de xuclar la sang i de treure més tard la punxa tarda uns minuts i la senyal no es nota fins tres minuts després. Tot i això, no li fa falta ser més ràpid, ja que és bastant difícil detectar-los. Però no només el mosquit és tan “letal”, els seus depredadors els consumeixen d’una manera imparable. L’oreneta menja quatre mil mosquits al dia, i el rat penat en menja dos mil per la nit.

En Marc Boada ha comprovat diferents tipus d’insecticides per a poder fer front a aquests individus tan molests i que no arribin a picar, ja sigui per mètodes químics o naturals.

A més, en Pere Renom s’ha desplaçat fins als Aiguamolls de l’Empordà per saber com es controlen els mosquits en aquella zona i coneixer la diferència entre el mosquit comú i el mosquit tigre.

I amb l’objectiu d’entendre com actuen els predadors naturals d’aquests insectes, en Pere parla amb l’Enric Fàbregas de l’entitat Galanthus sobre el “Projecte Oreneta” i s’assabenta d’altres animals predadors curiosos, com uns peixos anomenats gambúsies.

Quèquicom s’emet divendres a les 21,30h i dissabtes a les 12.30h al C33

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: