Jornada Comunicar ciència amb imaginació, al Cosmo

Jornada Comunicar ciència amb imaginació III

Com escriure i parlar de ciència a l’aula

CosmoCaixa Barcelona

21 de novembre de 2009

10.00 – “EL viatge dels collverds”, “Sense fronteres”

Presentació de jocs interactius per provocar la implicació de l’alumnat en una determinada temàtica i en la dinàmica de la classe. S’utilitzen activitats algunes de les quals es poden resoldre intuïtivament i altres que demanen coneixements adquirits o recerca d’informació.

Pilar Porredon és biòloga i química i catedràtica d’Ensenyament Secundari. A part de docent ha treballat en diversos projectes d’intercanvi educatiu i és coautora de llibres de text d’ESO i Batxillerat

Elena Vallvé és biòloga i experta en comunicació científica. Ha treballat com a docent i en l’edició de materials educatius i de divulgació científica

10.50 – “About fishes and other beings of the sea”

Presentació distesa en anglès amb l’objectiu d’establir un diàleg entretingut a través de preguntes senzilles. Es pretén augmentar el vocabulari i l’expressió en anglès i aclarir alguns aspectes sobre organismes marins.

Ma. Jesús Escuder-Cofiner és biòloga i catedràtica d’Ensenyament Secundari. Ha participat en diversos programes d’intercanvi educatiu i és coautora de llibres de text d’ESO i Batxillerat.

11.20 – Pausa-cafè

11.40 – Ciència i meravella: l’aventura dels Encantats

A l’aventura dels Encantats el repte és recuperar l’instint de la ciència, la meravella davant l’esclat de la vida i els misteris de la mort, tornar-nos a omplir de totes aquelles emocions que van impulsar els nostres avantpassats a preguntar-se com és el nostre món i descobrir què hi ha més enllà.

Ru Pla llicenciada en filosofia i escriptora. Recentment ha publicat el seu primer llibre: La pedra robada, que obre la trilogia d’aventures El Món que Dorm.

12.20 – Projecte COMconèixer

COMconèixer és un projecte col·laboratiu que es proposa innovar en la construcció i creació social de coneixement amb l’ús d’una metodologia pedagògica experimentada i basada en eines tecnològiques avançades.

Mireia Montané es directora de la Oficina de Cooperació educativa i Científica internacional del Dept. d’Educació de la Generalitat de Catalunya

13.20 – Fa molt, molt temps, quan el món era nen…

Arran del seu recent llibre “Mi primer libro de la Prehistoria” l’arqueòleg ens explica com la investigació es transforma en un conte. El que sembla producte de la imaginació sorgeix de la informació científica.

Juan Luís Arsuaga es paleoantropòleg. Codirector de les excavacions dels jaciments Pleistocens d’Atapuerca. Premi Príncipe de Asturias 1997 d’Investigació Científica i Tècnica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: