Congrès COMUNICAR CIENCIA EN RED, ComCiRed, en Barcelona

– La FECYT, juntament amb l’ACCC organitzen el congrès “Comunicar Ciencia en Red”, ComCiRed 

– Es celebrarà a Barcelona, els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Està dirigit a tots els interessats en la feina en xarxa en l’àmbit de la difusió i divulgació de la ciència i la innovació.

– S’exposaran aspectes rellevants relacionats amb l’ús de la Xarxa tant com a mitjà de comunicació i gestió de la informació com a agent facilitador per constituir, enfortir i optimitzar el treball de xarxes de professionals de la comunicació i la divulgació científiques.

Barcelona, 27 de novembre de 2009. La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, FECYT, organitza el congrès Comunicar Ciencia en Red, ComCiRed, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). Aquest congrès, que tindrà lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre al Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (C/ Roc Boronat, 138), pretèn ser un punt de trobada per a tots aquells que creuen en el treball en xarxa com a eina per a millorar la difusió i la divulgació de la ciència i la innovació. El congrès Comunicar Ciencia en Red s’inscriu en el marc de la Societat del Coneixement i l’ús de les tecnologies de la Informació i la Comunicació per tal d’optimitzar el treball col·lectiu de comunicadors i divulgadors de la ciència en general, i dels membres de les xarxes posades en marxa per la FECYT en particular, com les xarxes de Museus Científics, d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació i de coordinadors autonòmics de comunicació i divulgació de la ciència.

El programa de ComCiRed es divideix en dues parts que coincideixen amb els dos dies de celebració del congrès. La primera explorarà exemples d’usos de la Xarxa i les funcionalitats que aquesta ofereix per a gestionar informació i continguts, a la vegada que reforcen la capacitat de fer-ho de forma col·lectiva, en xarxa. La segona part aprofundirà en la descripció de bones pràctiques de treball en xarxa, entre les xarxes que vertebra la FECYT, i servirà per posar en comú les conclusions obtingudes en el fòrum ComCiRed, espai virtual de discussió a travès del qual s’han generat continguts entre tots els inscrits que s’han incorporat als continguts del programa.

Les xarxes de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació permeten optimitzar els recursos tant humans com econòmics dels seus integrants, evitar duplicitats, millorar la coordinació i incrementar l’àmbit geogràfic d’actuació i la posada en marxa de serveis comuns i activitats conjuntes.

Més informació a: http://www.comcired.es/

Isabel Troytiño  – Secretaria Tècnica Associació Catalana de Comunicació Científica – C/ Rambla de Catalunya 10, 1r  08007 – Barcelona

secretaria-tecnica@accc.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: