Les dues cultures: cinquanta anys després

LES DUES CULTURES: CINQUANTA ANYS DESPRÉS. Presentació del llibre “Història de la Divulgació Científica” de Sergi Cortiñas

Debat en el marc de la cloenda de la XIV edició del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental IDEC-UPF

L’Observatori de la Comunicació Científica (OCC-UPF) i l’Institut d’Educació Continuada (IDEC-UPF) us conviden a l’acte de cloenda de la XIV edició del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental IDEC-UPF (MCC14). La sessió tindrà lloc el proper dijous 17 de desembre a l’Aula de Graus del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte consistirà en un debat al voltant del cinquanta aniversari de la conferència “The two cultures and the scientific revolution”, de Charles P. Snow, i la presentació del llibre “Història de la divulgació científica”, de Sergi Cortiñas.

El 7 de maig de 1959, el físic i escriptor britànic Charles P. Snow criticava, en la conferència “The two cultures and the scientific revolution” que pronuncià a Cambridge, la distinció cultural creada pel sistema educatiu i els intellectuals de l’època. Segons aquella societat, arts i humanitats, com a fet cultural, es distingien de les ciències. Els mateixos humanistes i científics havien obert una bretxa entre aquestes dues cultures que, segons Snow, suposava una de les principals traves per a l’avanç de la societat i la resolució de problemes.

La cloenda del MCC14 també comptarà amb la presentació del llibre de Sergi Cortiñas “Història de la divulgació científica”. L’obra descriu i interpreta els episodis i personatges fonamentals de la història de la divulgació científica a Occident. Per a fer-ho, Cortiñas estructura el seu assaig en quatre tradicions i les seves principals figures: l’humanisme de la Itàlia renaixentista i Galileu com a primer gran divulgador científic; la tradició francesa dels segles XVIII i XIX i Flammarion; El corrent centreeuropeu i Einstein; i, finalment, la tradició anglosaxona dels segles XIX i XX amb noms com Darwin, Faraday, Asimov, Sagan o Gould.

Participen:

MIGUEL ÁNGEL QUINTANILLA. Catedràtic de Lògica y Filosofia de la Ciència de la Universidad de Salamanca i ex Secretari d’Estat de Universitats i Recerca

JOSEP MARIA CASASÚS. Catedràtic de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i director acadèmic de l’Observatori de la Comunicació Científica (OCC-UPF)

SERGI CORTIÑAS. Professor agregat de Periodisme a la UPF

GEMA REVUELTA. Subdirectora del OCC-UPF i del Màster en Comunicació Científica IDEC-UPF

Introdueix i modera l’acte:

VLADIMIR DE SEMIR. Director del OCC-UPF i del Màster en Comunicació Científica IDEC-UPF

LLOC: Aula de Graus del Campus de la Comunicació. UPF. Roc Boronat, 138. Barcelona.

DIA I HORA: 17 de desembre a les 19:00.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: