Cervesa: aliment líquid‏, al QuèQuiCom

La cerveseria més antiga d’Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre’s una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?

A la Cova de Can Sadurní, al Garraf, s’han trobat les restes de cervesa més antigues d’Europa. Ja en feien fa més de 6.000 anys i els ingredients no són gaire diferents dels que es fan servir ara. La reportera Samantha Vall la tasta juntament amb el director de l’excavació, Manel Edo.

El Dr. Juan Ramon Barbany, professor de fisiologia UB i metge de l’esport, explica que la cervesa és una beguda que es caracteritza perquè té un contingut molt semblant als elements que perdem amb la suor. Té sodi, potassi, magnesi, vitamina B1, zinc i antioxidants. Per això, després de fer exercici físic ve de gust prendre-se’n una. Recomana, però, no prendre’s més de dues mitjanes al dia, perquè no s’ha d’oblidar que l’alcohol té efectes no desitjables.

També hi col·laboren Pablo Vijande, propietari de la microcerveseria del Montseny i el sommelier del Bulli, Ferran Centelles.

Ja és a http://www.quequicom.cat , tot i que el programa que s’emet Divendres a les 21,30h i dissabtes a les 12.30h al C33.

Informa: Juame Vilalta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: