Obres guanyadores de CardioCOMIC

Barcelona, 8 de gener de 2010. El Centre d’Investigació Cardiovascular (CSIC-ICCC) de Barcelona, centre mixt Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i Institut Català de Ciències Cardiovasculars, ha organitzat CardioCOMIC, el primer concurs de còmics sobre recerca i malalties cardiovasculars. Aquesta activitat, dirigida per l’investigador José Martínez-González, s’ha portat a terme gràcies al finançament del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) de la Generalitat de Catalunya.

Segons el Dr Martínez-González, “amb una iniciativa com aquesta el CSIC-ICCC vol facilitar el contacte entre el món científic i la societat a través del còmic, un format innovador que permet representar de forma esquemàtica aspectes bàsics relacionats amb la salut cardiovascular i el seu impacte a nivell familiar i social. A més, el còmic es un vehicle atractiu que permet arribar  més fàcilment a la població, ja que en últim terme el que pretenem és potenciar els hàbits cardiosaludables”. Mitjançant els onze còmics seleccionats, CardioCOMIC explica, entre altres aspectes, la importància dels factors de risc en el desenvolupament de les malalties cardiovasculars (com el tabaquisme, el sedentarisme o les dietes riques en greixos saturats), repassa les principals malalties cardiovasculars, com l’infart, i analitza l’impacte de les aquestes malalties en l’entorn familiar dels pacients.

Les tres obres guanyadores han estat, en la categoria sènior, “POM, POM!” d’en Xavier Tàrrega (Barcelona, 1980), estudiant de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB). El còmic tracta d’un pacient que visita a un metge per molèsties al cor però per la seva sorpresa no es tractarà per mal d’amors, sinó per hàbits alimentaris. En la categoria júnior ha guanyat l’obra “Contra Corrent” del dissenyador gràfic Sergi Oca (Barcelona, 1987), que tracta d’un personatge amb un cor cansat que li juga una mala passada. En aquesta categoria, ha rebut un premi especial el còmic de “2 hermanas” de Rut Carballa (Esparreguera, 1991) sobre l’impacte d’un infart en el si familiar. Finalment, en la categoria juvenil, menors de 18 anys, tenim com a guanyadores exequo a la Xènia Canal, amb l’obra “Tu esculls!”, i a la Judit Martínez, amb l’obra “El Colesterol”, totes dues estudiants de l’IES Bruguers de Gavà (Barcelona ).

En la seva primera edició CardioCOMIC ha comptat amb 23 participants, dels quals s’han classificat onze, quatre obres guanyadores i 7 seleccionades, per a la seva publicació tant en format paper com digital. S’ha comptat amb participants molt diversos, tant en edat com a nacionalitat (Espanya, Portugal, Argentina, Colòmbia i Veneçuela) i en els temes tractats en cada un d’ells.

Es pot accedir als classificats de la primera edició de CardioCOMIC a través de Flickr (www.flickr.com/cardiocomic/) i és possible descarregar-se la versió digital de CardioCOMIC al següent enllaç: www.iccc.cat/99_recursos/1262857093059.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: