Presentació de El gran telescopi de Herschel: una nova forma de mirar el cel, obra guanyadora del XXV Premi de Divulgació Científica Humbert Torres

Dimecres 13 de gener a les 19.00 h (Auditori FCRI, passeig de Lluís Companys, 23, 6a planta, 08010 Barcelona)

El llibre, d’Enric Herrero, físic per la UB, i Eloi Vilamajó, estudiant de Física a la UB, recorre de forma amena el coneixement astronòmic del segle XVIII prenent com a fil conductor la construcció del telescopi més modern de l’època.  El Premi Humbert Torres és concedit per la Delegació de Ponent – Lleida d’Òmnium Cultural; l’Agència de Recerca de Catalunya i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Barcelona, 11 de gener de 2010. Albert Castellanos, director de la nova Agència de Recerca de Catalunya; Josep M. Forné, president d’Òmnium Cultural Ponent – Lleida; i Albert Turull, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, presentaran el proper dimecres 13 de gener (Auditori FCRI, passeig de Lluís Companys, 23, 6a planta, 08010 Barcelona) el llibre El gran telescopi de Herschel: una nova forma de mirar el cel, d’Enric Herrero, físic per la UB, i Eloi Vilamajó, estudiant de Física a la UB, obra guanyadora del XXV Premi de Divulgació Científica Humbert Torres. El guardó és concedit per la Delegació de Ponent – Lleida d’Òmnium Cultural; la nova Agència de Recerca de Catalunya (entitat resultat de la fusió entre l’antiga FCRI, part de l’AGAUR i la ICREA); i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. El seu objectiu és divulgar idees, teories o pensaments de qualsevol de les branques del saber: ciències naturals, experimentals, socials o humanes de manera divulgativa. S’entén per divulgació que l’obra pot ser llegida pel gran públic i no només per especialistes. En aquest sentit, es pretén democratitzar el coneixement sense per això perdre el rigor i l’honestedat intel*lectual. L’obra recorre, de forma entenedora i amena, el coneixement astronòmic de la fi del segle XVIII, tot plegat a través de la història de la creació del telescopi més gran i avançat de l’època per part de l’astrònom William Herschel (Hannover, 1738- Londres, 1822). Les vivències, èxits i dificultats de Herschel conduiran el lector a comprendre l’esperit científic del personatge en la que va ser una etapa clau per al coneixement de l’Univers que ha perdurat fins als nostres dies.

Assistència gratuïta (confirmacions: belen.lopez@fcri.cat).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: