L’estrès, avui Quèquicom

L’estrès: un guardaespatlles molt perillós , avui Quèquicom (Canal 33)

Mariña és una comercial de 32 anys que, com a conseqüència de l’estrès ha d’anar al lavabo fins a 18 vegades al dia: se li ha desenvolupat la malaltia de la síndrome del colon irritable i la seva vida personal i professional s’han trastocat. El digestòleg Javier Santos, investigador de la Vall d’Hebron, li diu que tant important com el tractament hospitalari és que ella aprengui a relaxar-se amb determinats exercicis físics i de respiració. Però l’estrès no és forçosament dolent, de fet, és necessari per sobreviure. És l’adaptació evolutiva animal a una situació d’alarma: el cos es prepara per atacar o per fugir.

L’investigador Antonio Armario assegura que l’estrès crònic afecta estructures del cervell fins al punt que fa perdre memòria. Ho estudia amb rates a la UAB.

El cap de psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona, Joan de Pablo, diu que mantenir la sensació de control és bàsic per no tenir estrès. Ressalta que, contràriament al que es podria pensar, encarar clarament els problemes és un primer pas per resoldre l’estrès, com ho és aprendre a prioritzar les activitats de la vida. En altres paraules, es podria dir que, quan són degudes a l’estrès, les malalties del cos tenen relació amb les malalties de l’ànima i llavors la solució és global.

Avui a les 21,30h i dissabtes a les 12.30h al C33. I des dels dilluns a http://www.quequicom.cat <http://www.quequicom.cat/>

Informa: Jaume Vilalta Casas

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: