“És la filosofia una ciència?”

Carlos Ulises Moulines respon dilluns a una de les grans preguntes metafilosòfiques: «És la filosofia una ciència?» El filòsof pronuncia a l’Institut d’Estudis Catalans el seu discurs d’ingrés a la Secció de Ciències i Filosofia com a membre corresponent 

«És la filosofia una ciència?»

El filòsof de la ciència Carlos Ulises Moulines respondrà a aquesta pregunta —considerada una de les grans qüestions metafilosòfiques— en el discurs d’ingrés com a membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que se celebrarà dilluns, 25 de gener, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47).

Per articular aquest discurs, Moulines es plantejarà primer quins són els criteris d’identitat de la filosofia i de la ciència. Pere Lluís Font, historiador de la filosofia i membre emèrit de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, li donarà la resposta.

L’acte serà presidit per Josep González-Agàpito, president de la Secció. Carlos Ulises Moulines (Caracas, 1946) és fill d’exiliats catalans que van tornar a Catalunya el 1959. Va cursar estudis de física, psicologia i filosofia a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en aquesta darrera disciplina el 1971. Quatre anys més tard es va doctorar en filosofia de la ciència a la Universitat de Munic sota la direcció de Wolfgang Stegmüller. Actualment, és professor i director de l’Institut de Filosofia, Lògica i Filosofia de la Ciència d’aquesta mateixa universitat. Ha exercit la docència a les universitats Nacional Autònoma de Mèxic, Bielefeld i Lliure de Berlín Ha estat president (1997-2000) de la Societat Alemanya de Filosofia Analítica i degà (2000-2002) de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Munic.

Informa: Comunicació de l’IEC – Institut d’Estudis Catalans

Anuncis

Una resposta to ““És la filosofia una ciència?””

  1. 25-01-2010 Amor pel saber i ciència « L'agenda de la cultura científica Says:

    […] 25-01-2010 Amor pel saber i ciència 24 01 2010 El dilluns 25 de gener, la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans donarà la benvinguda al seu nou membre, el filòsof Carlos Ulises Moulines. Com a acte d’ingrés, el filòsof donarà la conferència “És la filosofia una ciència?”. Mourines dialogarà amb Pere Lluis Font, membre emèrit de la secció, entorn aquesta pregunta. La sessió serà presidida pel president de la secció, Josep González-Agàpito. Trobareu més detalls sobre l’acte al bloc SciCom. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: