2011, ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA

El ‘Foro Permanente Química y Sociedad’ durà a terme diverses actuacions commemoratives dirigides als entorns educatiu, científic, empresarial i institucional, a més d’accions divulgatives dirigides a tota la societat.

Després d’un acord amb la IUPAC, el Foro Permanente Química y Sociedad ha realitzat la traducció i l’adaptació del Logotip i del Lema de l’Any Internacional de la Química als idiomes oficials a Espanya: castellà, català, euskera, gallec i valencià. Aquests logotips i lemes es poden descarregar des del portal web www.quimicaysociedad.org

16 de Febrer de 2010. El proper 2011 serà l’Any Internacional de la Química, la celebració a nivell mundial dels importants èxits de la Química a la nostra societat al llarg de la seva història, i també la seva decisiva contribució al benestar de la Humanitat.

La declaració de 2011 com a Any Internacional de la Química és una iniciativa de la IUPAC (Unió Internacional de Química Pura i Aplicada, en les seves sigles en anglès) i la UNESCO, i va ser decretada per l’Assamblea General de Nacions Unides el 30 de desembre de 2008.  

Sota el Lema Chemistry: our life, our future (“Química: la nostra vida, el nostre futur”), las fites d’aquesta commemoració son: incrementar l’apreciació pública de la Química com a eina fonamental per a satisfer les necessitats de la societat, promoure l’interès per la Química entre el jovent, i generar entusiasme pel futur creatiu de la Química. 

El 2011 és també el centenari del Premi Nobel de Química atorgat a Marie Curie, i de la fundació de l’Associació Internacional de Societats Químiques. La commemoració emfasitzarà la contribució de la Química com a ciència creativa essencial per a millorar la sostenibilitat de la nostra forma de vida i per a resoldre els problemes globals i essencials de la Humanitat, com ara l’alimentació, l’aigua, la salut, l’energia o el transport.

ACTIVITATS COMMEMORATIVES

Al llarg de 2011, tindran lloc a tot el món activitats commemoratives de l’Any Internacional de la Química, que incidiran en diversos àmbits i estaran dirigides a públics de totes las edats. El Foro Permanente Química y Sociedad (www.quimicaysociedad.org), entitat formada por les principals organitzacions de l’àmbit acadèmic, científic, empresarial i professional, relacionades amb la Química al nostre país, ha acordat amb la IUPAC la traducció del Logotip i del Lema commemoratius de l’Any Internacional de la Química als idiomes oficials a Espanya, en una primera actuació que facilitarà el seu ús per part de les diferents Comunitats Autònomes espanyoles.

El Foro Permanente Química y Sociedad, que va néixer el 2005 amb l’objectiu d’impulsar el coneixement i el desenvolupament de la ciència que més ha contribuït i contribuirà a millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones, realitzarà en el decurs de 2011 diverses actuacions commemoratives dirigides als entorns educatiu, científic, empresarial i institucional, a més d’accions divulgatives dirigides a la Societat en conjunt.

Per a Més Informació

Concepció Roca – Assessora de Desenvolupament de Projectes  FORO PERMANENTE QUÍMICA Y SOCIEDAD – Tel: 933 962 016 – Email: croca@quimicaysociedad.org – www.quimicaysociedad.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: