Gran festa de comiat del Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb espectacle teatral i pirotècnic

El Museu de Ciències Naturals us convida a la Festa de Comiat d’un equipament amb 128 anys d’història que tanca les portes per evolucionar
i adaptar-se als nous temps. Serà dissabte 15 de maig a les 22:30h quan
el Museu tanqui un cicle amb un espectacle teatral, musical i pirotècnic a càrrec de la companyia Artristras, Teatre de Carrer.

Entre el so dels tambors, focs artificials i en clau d’humor, “alguns habitants” del Castell dels tres Dragons ( edifici de Zoologia) començaran a dirigir-se al Museu Blau, la seva nova ubicació al Fòrum de Barcelona. L’espectacle durarà una hora i a continuació tothom que ho desitgi podrà entrar lliurement a aquest emblemàtic Museu que coincidint amb la Nit del Museus estarà obert fins a la una de la matinada.

Amb aquesta festa, el Museu de Ciències Naturals inicia el compte enrere d’un gran projecte de renovació i reestructuració dels seus equipaments
que veurà la llum al llarg dels dos propers anys. El Museu Blau (Antic
Edifici Fòrum) serà la nova cara pública del Museu i allotjarà l’exposició permanent Planeta Vida així com les exposicions temporals i totes les activitats divulgatives. Els edificis del parc de la Ciutadella continuaran formant part del Museu però tindran altres funcions. El Castell dels Tres Dragons (Edifici de Zoologia) esdevindrà el Centre de Recerca del Museu mentre que el Museu Martorell (Edifici de Geologia) allotjarà una exposició de la història de la cultura científica de la ciutat. Amb el Jardí Botànic i l’Institut Botànic (Centre de Recerca Mixt CSIC-Ajuntament de Barcelona) —que formen part del museu des del 2008— el nou Museu de Ciències Naturals comptarà amb quatre espais situats a tres parcs emblemàtics de la ciutat: la Ciutadella, Montjuïc i el Fòrum.

El proper 15 de maig el Museu celebra el passat i el futur d’una institució que va néixer fa 128 anys gràcies al naturalista Francesc Martorell i Peña que va llegar la seva col·lecció a la ciutat i va fer possible el primer museu públic de Barcelona. Aquest és el punt de partida d’una col·lecció que avui compta amb més de dos milions d’objectes en l’àmbit de la zoologia, la geologia i la botànica. Reunir aquest important patrimoni ha estat una de les principals tasques d’ un Museu que al llarg de la seva trajectòria també ha apostat decididament per la investigació i la divulgació. Bona part d ‘aquesta valuosa col·lecció es podrà veure al Museu Blau amb una proposta museogràfica totalment renovada a partir del febrer del 2011.

GRAN FESTA DE COMIAT DEL MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Festa oberta a tothom
DIA: dissabte 15 de Maig
HORA: 22:30h
LLOC: CASTELL DELS TRES DRAGONS /EDIFICI DE ZOOLOGIA
Pg Picasso s/n
Parc de la Ciutadella

Informa:

Marta Llimona
Fragment S.L
Dpt. Imatge i Comunicació
Museu de Ciències Naturals
Tlf.+34 932562200
comunicaciomcnc@bcn.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: